MegaStrong powertraining bij The Fitnessclub Delft

Powerliften

MegaStrong powertraining richt zich in de sportschool voornamelijk op de zwaardere krachttraining, gericht op de drie fitness- en krachtsdisciplines van het powerliften: de Squat, de Benchpress en de Deadlift. Hierbij zoekt de sporter zijn/haar maximale grens op (one-rep-max) – uiteraard met de juiste techniek en uitvoering.

Deze krachtsdisciplines worden ook veelal als basis gebruikt om sterker te worden voor diverse andere sporten, zoals bij judo, kogelstoten, roeien etc. De explosieve- en algemene kracht van de sporter zal hierdoor flink toenemen.

The Fitnessclub Delft is dé sportschool in Delft waar je met de juiste training en begeleiding op deze disciplines kan trainen.

De training

De training van een powerlifter is gericht op het verhogen van spierkracht en in mindere mate op het vergroten van de spiermassa. Een powerlifter zal dus een sport specifiek trainingsschema volgen, gericht op de juiste disciplines: kracht, techniek, volume, intensiteit en frequentie. Daarnaast zijn er vele soorten powerliftschema’s & protocollen te vinden die gebruikt kunnen worden om sterker te worden.

In tegenstelling tot een bodybuilder of actief fitness-beoefenaar zal een powerlifter een powerliftschema volgen met trainingen in een lage reps (1 tot 5 herhalingen) met meer rust tussen de setjes door (3 tot 5 minuten). Daarnaast bestaat een powerliftschema niet alleen uit de drie compound-oefeningen, maar ook uit ondersteunende krachtoefeningen om kleinere en/ of zwakkere spiergroep(en) te versterken, zoals dumbbell presses, barbell rows, shoulder presses etc. Daarnaast staat techniektraining centraal in een powerliftschema.

Waarvoor traint een wedstrijd-powerlifter

Een wedstrijd-powerlifter traint om zo sterk mogelijk te worden in drie compound-oefeningen welke getest worden in een powerlifting-wedstrijd. Tijdens een powerlifting-wedstrijd wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk gewicht te verplaatsen. De uitvoering van de drie oefeningen is sterk gereglementeerd waarbij de juiste uitvoering centraal staat. Daarnaast zijn er strenge regels omtrent de inschrijving, de verschillende gewichtsklassen, het type sportkleding, de wedstrijdstructuur en dopingbeleid.

Bekijk hoe je fysieke gesteldheid is met onze Body Check-up!

Vraag een dagpas aan Doe de gratis lidmaatschapstest

MegaStrong powertraining

MegaStrong powertraining

MegaStrong powertraining

MegaStrong powertraining